Химическото чистене е изгодна алтернатива

Изпирането на дрехите не винаги може да се справи с твърдите петна по тях. В помощ идва химическото чистене. Ако не можете да се отървете от упорити петна с помощта на пералня. Потърсете алтернатива, която е изгодна и ефективна!

Както вече стана ясно това е химическото чистене. То е препоръчително, ако по някаква причина домашното пране не е подходящо за почистване на дрехи. Каква е процедурата, процесът и технологията на химическото чистене и как работи в полза на чистите дрехи?

Химическото чистене (химическо чистене или професионално химическо чистене) е процесът на почистване на текстилен продукт с помощта на разтворител вместо вода. Това, което водата не може да се разтвори и отстрани при нормално измиване, се разгражда и премахва чрез специален химикал.

Ние сме Media Clean и сме наследник на доказаната в годините фирма „Медия 96”. Адресът ни е:

бул. Арсеналски №23,Лозенец, София, 1421.

Телефон: 0885 269 869

Използвани продукти

Първите средства за химическо чистене бяха бензин, масло, керосин и бензен. Оттогава технологичният процес се подобри значително. Какво се използва за химическо чистене сега? Разтворителите бяха заменени с по-безопасни и по-ефективни. Най-широко използваните инструменти са:

Перхлоретилен;

Трихлоретилен;

Въглеводороди;

Течен силикон.

Перхлоретиленът се счита за „златния стандарт“ на разтворителите – той ефективно почиства тъканите, без да ги уврежда, като същевременно е безопасен за употреба и незапалим. Най-често повърхностноактивните вещества се добавят към разтворителя – детергенти. Те помагат на перилния препарат да проникне по-дълбоко в тъканта и да премахне замърсяванията.

Етапи на химическото чистене

Химическото почистване е многоетапен процес. Как се извършва химическото почистване?

На първо място, текстилът се инспектира и сортира.

След това петната и мръсотията се третират с средство за отстраняване на петна, за да се улесни по-нататъшното почистване на дрехите в машината за химическо чистене.

Елементите се потапят в машина, в която разтворител премахва замърсяванията от влакната. За да се предотврати повторното поглъщане на мръсотията в тъканта, разтворителят се пропуска през филтър, така че винаги да е чист в барабана на машината.

След това дрехите се изсушават с топъл въздух. На същия етап остатъците от разтворителя се отстраняват от тъканта, така че артикулът да остане безопасен за клиента.

Последният етап е довършване, гладене и опаковане на продукта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *