Тунинг на интериор или на салон на автомобила

Тунинг на интериор или на салон на автомобила. Знаете, че много собственици правят такива „тунинг“, в почти 80% от случаите – това е банално оразмеряване. Смяна на табла с инструменти, някои инсталират таблети в панела, сменят инструменти на електронни. Тапицерия за врати и тавани, можете да инсталирате дори кожа, дори дърво – основното е да искате! Тунингът на кабината е по-скоро състояние на „душата на собственика“, отколкото някакви значителни подобрения.

Тунинг на интериор или на салон на автомобила

Това означава, че се извършва според много специфични задачи, често те съчетават технически и дизайнерски компоненти. От кола можете да направите просто шедьовър, както и обратното – хората ще се смеят.

Плюсове

Те са на повърхността – както разбирате, можете да направите кола просто шедьовър, както от техническа, така и от дизайнерска гледна точка. Колата ще стане не само удобна, проходима или бърза, в зависимост от това от което се нуждаете. Но просто ще привлече хиляди възхитени погледи, много дори ще участват в състезания – след което слава в цялата страна.

Минуси

Първият минус, който идва на ум, е финансовият компонент, само си представете колко струва – да речем, форсиране на двигател на престижна чужда кола? Ако няма пари, тогава е по-добре да не се „месите“.

Второ, неправилно конфигурираните модули причиняват непоправими технически щети, които могат да доведат до нараняване или дори смърт на водача.

Трето, много външни промени в автомобила се преследват от закона, например тониране (на грешните места), „нефабричен“ ксенон, прав ауспух. Просто да те глобят.

Ще кажа така – ако искате да пътувате с кола всеки ден (а не от състезание на състезание), опитайте се да го промените в допустими граници, поне чисто визуално, така че колата ви да не привлича служители на КАТ.

Тунинг на каросерията или екстериора

Последната и не по-малко важна част е настройката на тялото. Той също може да бъде разделен на два компонента: за красота и за подобряване на техническите компоненти.

За красота – на първо място, това е инсталирането на всякакви светлини, смяна на блясъка на главата (инсталиране на ксенон), може да има и стикери по тялото, тониране и т.н. Като цяло всичко, което украсява колата, но не я прави технически по-добра.

Тунинг на окачването на автомобила

Трябва да кажа, че сега има две основни направления: – офроуд и спорт, а окачването се променя категорично. Невъзможно е да се комбинират две посоки наведнъж в едно – това е практически невъзможно.

Ако за офроуд изпълнения, той е подсилен, просветът е повдигнат, монтирани са тежки и масивни части, „калните“ колела са основната посока на борбата с мръсотията и неравностите и не се интересувайте от скоростта, основното е да кара.

Тоест тунингът за скоростните изпълнения е точно обратното – колитесе забавят, олекотява се окачването и т.н.

Трябва да знаете точно какво и защо ви трябва, след което настройте окачването за себе си!

Както можете да видите, техническите възможности са безкрайни, основното е да имате ясна задача.