Септични ями

Когато са налични питейна вода и икономически средства, но свързването с канализацията не е възможно, инсталирането на системи за септични ями е често срещано в селските и периферните градски райони.

Комфорт и хигиена

Това съчетава комфорта и хигиената на тоалетната с евакуация чрез вода (wc), инсталирана в „баня“ вътре в къщата, с проста инсталация за изхвърляне на отпадъчните води в същата земя на потребителя.

Проблемите, свързани с това решение са:

 • високите разходи за строителство и поддръжка (необходимо е периодично изпразване на утаената утайка с камиони и специални помпи)
 • проблеми при управлението на миризмите, които излизат от ямата
 • масивното и директно замърсяване на почва и подземни води, ако не е много дълбока.

Тези задачи обикновено се извършват директно на физически лица, като по този начин предлагат директна и персонализирана услуга на клиента. Септичните ями на нашите клиенти се състоят от сглобяеми пречиствателни станции за вода, които се нуждаят от контрол на всеки толкова често, поради което те са готови да улеснят изпразването на операторите.

След известие за почистване на септична яма работниците пристигат на мястото, където е разположена ямата, тъй като капаците на същата обикновено са на място и се виждат. По този начин с маркуча те директно ще смучат съдържанието му и след това ще почистят вътрешността на ямата.

Когато работата по абсорбирането и почистването приключи, се проверява дали канализацията изтича правилно от тръбите в къщата.

 • Черни кладенци

Изгребната яма или тоалетната е средство за изхвърляне на екскременти. Просто обикновена изкопана на ръка яма, която се заменя веднъж пълна.

 Предимства на септични ями:

 • система, достъпна за всички, поради опростената си конструкция
 • използване и ниски разходи за поддръжка

Недостатъци на помийна яма:

 • неприятни миризми, обикновено лоши хигиенни условия, свързани с липсата на вода
 • разпространение на мухи, хлебарки и други насекоми, преносители на инфекциозни болести
 • пренапрежение в дъждовния сезон
 • пряко замърсяване на почвата от подпочвените води, често на места, където те служат за подаване на вода на кратко разстояние от помийната яма.

Поради сериозните недостатъци и рисковете за здравето е необходима непрекъсната поддръжка.

 • Нашите процеси на работа

Когато имаме известие от този тип, ние извършваме същия процес, който описахме по-рано, тъй като работната механика е много сходна. Пристигате в дома на клиента, в повечето случаи той обикновено е частен и продължавате до местоположението на кладенците.

Проблемът, който откриваме е причинен от изхода, който обикновено е далеч от работната площадка, така че след изпразването се проверява дали се оттича добре, но стените не се почистват с маркуча, защото са земя и малки свлачища възникват вътре в кладенците.

Когато са налични питейна вода и икономически средства, но свързването с канализацията не е възможно, инсталирането на системи за септични ями е често в селските и периферните градски райони. Това съчетава комфорта и хигиената на тоалетната с евакуация чрез вода (wc), инсталирана в „баня“ вътре в къщата, с проста инсталация за изхвърляне на отпадъчните води в същата земя на потребителя.

Тези задачи обикновено се извършват директно на физически лица, като по този начин предлагат директна и персонализирана услуга на клиента. Септичните ями на нашите клиенти се състоят от сглобяеми пречиствателни станции за вода, които се нуждаят от контрол от време на време, поради тази причина те са готови да улеснят изпразването на операторите.

Може да ни откриете на адрес: гр.София,кв.Врaждебна ул.46 N2a

Телефони за връзка: 0888 40 47 65 или 0877 77 63 77 както и на e-mail: office@evrokanal.net

Ние ще Ви предложим отлично качество на септични цени. Доверете ни се.