Под лупата: Какво се случва с тялото при прием на анаболи за релеф

Какво се случва, когато мускулите ми растат?

Когато тренирате чрез вдигане на тежести, бягане или каквато и да е вашата фитнес сфера, вероятно ще се натоварите така, че да бягате по-бързо или да вдигате по-тежко. Това създава малки разкъсвания в мускулните ви влакна.

Като естествен отговор на тази травма, тялото ви ще започне процес на възстановяване и свръхкомпенсиране на щетите чрез добавяне на по-големи протеинови нишки, за да изгради мускулно влакно, което е по-силно. Този процес на възстановяване е известен като протеинов синтез и води до мускулна хипертрофия (увеличаване на мускулите).

С течение на времето, когато започнете да тренирате и да се натоварвате повече, този процес на „събаряне и възстановяване“ ще се повтаря, което ще доведе до мускулен растеж и мускулен релеф . Микроскопичното счупване на мускулни влакна или малки разкъсвания води до онова „сковано“ усещане, което получавате след добра тренировка.

Какво се случва с тялото ми, когато приемам анаболи за релеф?

След като сте погълнали анаболен стероид (те могат да се инжектират или приемат под формата на таблетки), AAS (анаболно-андрогенен стероид) ще премине през кръвния ви поток. И в крайна сметка ще достигне до мускулната тъкан.

Оттук нататък, вашата мускулна тъкан ще абсорбира стероида чрез андрогенни рецептори, които всъщност са мускулните клетки, които получават докове. След като анаболът за релеф бъде доставен до вашите мускулни клетки, AAS взаимодейства с ДНК на вашата клетка. Това стимулира процеса на протеинов синтез, който от своя страна насърчава растежа на клетките и мускулния релеф.

Реакцията на тялото към AAS ще зависи от количеството и варианта на използвания стероид. Различните резултати могат да варират от по-тонизирана и слаба естетична физика до масивна, по-едра външност, изграждаща тялото. Спортистите обикновено ще експериментират с редица различни комбинации от стероиди в опит да постигнат желания мускулен релеф.

Могат ли да са опасни анаболи за релеф и растеж на мускулите

Много хора се питат: „Но ако стероидите ви карат да качвате мускули и подобрявате атлетичните си способности, тогава колко опасни могат да бъдат те?“ . Списъкът с нежеланите реакции, дължащи се на злоупотребата със стероиди за мускулен релеф и растеж, обаче продължава да съществува.

Лекарите по света оприличават неконтролираната употреба на стероиди с игра на руска рулетка, може да имате късмет и да не страдате от някоя от дългосрочните срочни странични ефекти на лекарствата, или може да нямате късмет и ефектите дори да стигнат до животозастрашаващи.