Основни видове стероиди

Основни видове стероиди: Кои са е?

Най-популярните видове стероиди за покачване на маса са тестостерон, туринабол, нандролон (дека), дианабол (метан), сустанон.

Stanozolol и oxandrolone ще бъдат полезни за облекчение. С помощта на тези лекарства можете лесно да изсъхнете.

За увеличаване на силата спортистите използват оксандролон и станозолол.

Има и лекарства за повишаване на издръжливостта и потентността. Стероидите са популярни, както под формата на инжекции, така и под формата на таблетки. Широко използвани са и различни хормони на растежа.

Ползи от стероидите

Преди да използвате стероиди, трябва да подчертаете редица предимства, които тези лекарства предоставят.

Сред тях са:

  • Забележимо увеличение на якостните показатели;
  • Увеличение на размера и качеството на мускулите;
  • Възстановителният период вече е по-ефективен. Сега спортистът може да тренира много по-често;
  • Благодарение на фармакологичната подкрепа, спортистът става по-издръжлив.
  • При използване на някои лекарства нивото на потентност се повишава по време на курса;
  • Положителни психологически промени. Желанието за упражнения се увеличава.
  • Спортистът има добър апетит.

Може да се отбележи, че стероидите имат редица неоспорими предимства. Именно с помощта на фармакологична подкрепа един спортист може да се състезава адекватно в състезания.

Лекарствата могат да се използват както от активни спортисти, така и от аматьори, които искат да изградят идеално тяло. В същото време основното е да планирате правилно курса. В този случай рискът от увреждане на здравето е минимален.

90-95% от всички случаи на употреба на стероиди се срещат сред мъжете и, както показват изследванията, основната мотивация е да се спечели конкурентно предимство в сексуалните партньори, както и да се повиши социалният статус, влиянието и себеутвърждаване.

История на анаболните стероиди

Използването на анаболни стероиди започва още преди тяхното идентифициране и изолиране. Медицинското използване на екстракт от животински тестиси започва в края на 19 век. През 1931 г. Адолф Бутенанд успява да изолира 15 mg андростенон от 10 000 литра урина. Този анаболен стероид впоследствие е синтезиран от Leopold Ruzicka през 1934 г.

През 30-те години на миналия век вече е известно, че екстрактът от тестиси съдържа по-мощен анаболен стероид от андростенона. Три групи учени, финансирани от три конкуриращи се фармацевтични компании от различни страни: Холандия, Нацистка Германия и Швейцария, започнаха да търсят по-мощни съединения. Така през май 1935 г. Кароли Гюла Дейвид, Е. Дингемансе, Й. Фройд и Ернст Лакер успяват да изолират кристален тестостерон.

Съвременна история

Подобренията в анаболните свойства на тестостерона започват през 40-те години на миналия век в бившия Съветския съюз и страните от Източния блок като Източна Германия, където анаболните стероиди започват да се използват за подобряване на представянето на олимпийските щангисти.