Най-впечатляващите асансьори по света

Защо да се изкачвате дълго по стълбите, когато можете да вземете асансьор до високите етажи?

И защо да се возите просто на някакъв, когато можете да се изкачите с едни от най-впечатляващите асансьори по света?

Ето няколко забележителни асансьора, всъщност те са нещо повече, те са в топ 10 най-впечатляващи асансьори по света.

Aсансьор в Берлин

В Берлин не липсват небостъргачи с красиви гледки, и този асансьор не води нито до купола на Райхстага, нито до върха на телевизионната кула. Този асансьор е монтиран вътре в голям аквариум, така че по време на возенето си да гледате плуващите различни риби, които също ще надникват към вас.

Представете си само, близо общо 50 вида представители на риби живеят в асансьора на лифта в хотел Radisson Blu в самия център на града. В близост има музей и мини парк с водни атракции и можете да закупите общ билет за тях.

Но дори и да не сте се качили на асансьора вътре в гигантския аквариум, има смисъл да го видите отвън. Този асансьор изглежда наистина впечатляващо!

Oasis of the Seas

Това е един от най-големите круизни кораби в света, дължината му е 361,8 метра и едновременно приема на борда до 6296 пътници. Разбира се, всички те искат да се забавляват и едно от забавленията е този така наречен „подвижен бар“,  асансьор който се движи между етажите и с право може да бъде наречен „асансьор“. Само много бавно – пътуването отнема до 10 минути.

Името на следващия асансьор може да се преведе като „Стоте дракони асансьор“ и се счита за най-високият „външен“ асансьор в света, приемащ туристи до 360 метра.

Той е построен в Китай, и има много хора, които искат да се качат на него, за да успеете може да се наложо да стоите на опашка няколко часа.

„Асансьор на стоте дракони“

„Асансьор на стоте дракони“ – притежател на многобройни рекорди от Книгата на рекордите на Гинес. Това е най-големият асансьор по отношение на товароносимостта, най-бързият пътнически асансьор, най-високият „асансьор“ и накрая, най-високият открит изложбен асансьор, всичко заедно за един асансьор.

Повече информация може да намерите тук