Лимузини под наем – Кратка история на стреч лимузината

Въпреки че стреч лимузината е емблематична и бързо разпознаваема кола днес, не винаги е било така. Тези луксозни автомобили с шофьор са изминали дълъг път от създаването си в началото на 1900-те.

Вагони за богати

Много преди Хенри Форд да изобрети своя Model T, имало шофьорски вагони за богатите. Тези конски превозни средства предлагат уютно затворено пространство за пътниците им, без да се налага да изпитват суровостта на пътя. Доколкото до шофьорите си, които често са изложени на стихии. Това разделяне на пътник и водач, осигурява необходимите градивни елементи за първите моторизирани лимузини.

Първи модели

Първите моторизирани лимузини били автомобили с пътнически седалки, като вагоните от миналото. Повечето автомобили по това време са имали отворено шаси, така че корпусът на шасито е маркирал различен нов тип превозно средство. Първата напълно затворена лимузина е построена през 1902 г., но по-ранните прототипи са частично затворени.

Да се ​​стречнем

Тъй като автомобилите станаха стандартен транспорт, особено за важни хора, се породи и необходимостта да се превозват повече хора в едно превозно средство. Първата стреч лимузина е създадена през 1928 г. от Armbruster, производител от Арканзас. Често наричани „автобуси с голям обхват“ заради буржоазията, тези коли бързо стават популярни. Хотелите започват да ги използват, за да водят гости до и от летището и в туристически експедиции. Голямата депресия не забавя популярността на лимузини под наем и Холивуд бързо възприема тенденцията използвайки стреч лимузината.

Модерен ден

Лимузината се превръща в удължения седан, който познаваме и обичаме днес. Добавени са врати, за да се настанят допълнителни гости, а удобства като покривни люкове и освежаване в кабината станаха норма. Днес супер ултра опънатите лимузини могат да превозват до 12 пътници, но обикновено превозват между 6 и 10 пътници.

Какво е предимството на стречинг лимузината?

  • комфорт и лукс
  • мини бар
  • максимална свобода на движение
  • празнуване с приятели

Ако и вие искате да изпитате емоциите на богатите, може да намерите повече стреч информация за лимузини под наем на www.ringspot.bg или на телефон +359 895 656 789. Услугата се предлага в цялата страна, без огранчения. Може да ни откриете на адрес – гр.София, ул. „Самоковско шосе“ 147

  • Универсалният стил

С нарастващата популярност на SUV, производителите на лимузини осъзнаха, че трябва да създават SUV лимузини в допълнение към традиционния разтегнат седан. Тези превозни средства могат да транспортират повече хора, отколкото лимузините в стил седан, с максимален капацитет от 20 пътници. Много хора предпочитат този стил на лимузина, защото той предлага повече място за добавяне на пространство и удобства, които няма да се поберат в луксозен седан тип превозно средство.