Лесно отпушване на канали

Понякога запушената мивка за баня изисква повече от старото бутало или доза Каналин.

Мивките в банята могат да бъдат трудни, тъй като косата, сапунът, пастата за зъби и други химикали могат да образуват почти непреодолима тапа. Но преди да извикате водопроводчик, има редица лесни начини за отпушване на канали, които са изключително достъпни и най-вече евтини.

Начини за отпушване на канали

3 лесни начина да отпушите мивката за банята с естествени средства

Въпреки че се фокусираме върху мивки в банята, много от тези техники за отпушване на канализация могат да се прилагат и за други канализации.

Следните методи са изпитани и верни и никой от тях не съдържа абразивни, отровни химикали:

1. Сода и оцет

Това е стар и лесен метод за отпушване на канализацията, който се оказа много ефективен в мивки за баня. Просто смесете 1/3 чаша сода за хляб с 1/3 чаша оцет в мерителна чаша.

Тази смес веднага ще започне да кипи и трябва незабавно да се излее в канала. Газиращото действие е това, което помага да премахнете косата и мръсотията толкова ефективно. Оставете да престои около час, след което го измийте с гореща вода.

2. Сода за хляб и сол

Друга ефективна комбинация е содата за хляб и сол. Смесете 1/2 чаша от всяка и изсипете сместа в канализацията.

Изчакайте около петнадесет минути и след това изсипете вряща вода по канала. И трите компонента създават доста агресивна химическа реакция и могат да отблокират някои от по-трудните запушвания на мивката за баня.

3. Кипяща вода

Това действа изненадващо добре с определени запушвания в банята – особено такива, причинени от сапунени наслоявания. Напълнете чайник или голяма тенджера с вода и я кипнете. Налейте водата в канализацията на три или четири различни етапа. Ако този метод работи, резултатите трябва да са доста бързи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *