Кое подово отопление е по-добро?

3-те вида подово отопление са:

  • Електрическо
  • Водно
  • Филмово

Филмовото отопление е често наричано още инфрачервено отопление. То представлява 2 слоя от силен полимер, между които има нагревателен въглероден елемент. Този тип отопление е най-малко взискателен към подовата настилка, по-икономичен е в консумацията на електроенергия и практически не повишава нивото на пода поради липсата на бетонна замазка, по-лесно е да се монтира и демонтира. Това са съществени негови плюсове. Недостатъкът на инфрачервеното покритие е неговата цена, която надвишава електрическите и водни колела средно с 40% и повече. Захранването също се осъществява от електрическата мрежа.

Температурата и нуждата от отопление могат да варират дори в една и съща стая, което прави разумно използването на смесени видове отопление или инсталиране на интелигентна система за терморегулация, която отчита вътрешната и външната температура.

Инсталиране на подово отопление

Също така си струва да разгледате по-подробно видовете настилки, които се използват. След инсталирането на нагревателния елемент за електрически и водни системи е необходимо да се замазва с бетон. Дебелината на бетонния слой ще определи времето за отопление и охлаждане на пода, както и минималната мощност за отопление. По правило дебелина 35–45 мм е достатъчна за жилищни помещения. Ако отоплението се извършва в помещение с големи натоварвания на пода (например гараж), оптималната дебелина на замазката ще бъде от 80–90 мм. Самото покритие е инсталирано отгоре на замазката. За кухнята, банята и коридора, плочките от керамика или порцелан са по-подходящи. За помещенията си струва да изберете килим и линолеум, ако отоплението е вода, и винил ламинат, ако отоплението е електрическо.

Можете да се свържете с нас за консултация и поръчка на Вашето подово отопление.

Нашите координати са: ТОТАЛ ТЕРМ, София, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“. Телефон: +359 2 971 7007.

Преди да изберете вида на отоплението, трябва да вземете решение за неговата нужда. Така че подово отопление ще бъде най-изгодно в частни къщи в апартаменти, разположени на приземния етаж на етажната собственост. Подовото отопление е подходящо и за ъглови помещения с тънки и неизолирани стени. Важно е да запомните, че подово отопление е една от най-скъпите мерки. Ако по време на строителството са направени някакви недостатъци, системата ще трябва да работи с пълен капацитет, за да поддържа нормални температури, което значително ще увеличи разходите ви. Независимо какъв тип отопление сте избрали, покупката и инсталирането ще изискват значителни материални разходи от вас. В замяна обаче ще получите ефикасен и напълно регулируем инструмент за поддържане на комфортна температура в дома Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *