Как SEO оптимизацията може да помогне на вашия сайт

Оптимизация на сайт е научен подход за подобряване на производителността на вашия уебсайт.

В идеалния случай всеки потенциален клиент, който посети вашия сайт, ще хареса това, което вижда и ще направи нещо (да ви се обади. Да изпрати формуляр за възможни клиенти, да се регистрира за бюлетин и т.н.). Тези действия се наричат ​​„конверсии“ ​​и вашият „процент на реализация“ е процентът на вашите посетители, които действително правят това, което искате да направят.

Както вероятно можете да си представите, колкото по-добре вашият уебсайт отговаря на. Нуждите на хората, толкова по-вероятно е те да конвертират. Така че, ако можете да оптимизирате уебсайта си, можете да извлечете повече стойност от трафика, който вече привличате към уебсайта си!

Какво е оптимизация на сайт ?

Казано по-просто, оптимизация на сайта е свързана с подобряване на вашето потребителско изживяване, така че хората да са по-склонни да конвертират във вашия уебсайт. Много фирми се опитват да оптимизират потребителското си изживяване, като периодично преработват напълно уебсайта си, но нека си го кажем, без значение колко добре познавате целевата си аудитория, хората са непредсказуеми.

С други думи, ако се опитате да оптимизирате уебсайта си без добри данни, може в крайна сметка да намалите процента на реализация, вместо да го увеличите.

В резултат на това истинската оптимизация на уебсайт е научен процес. Измисляте хипотеза за промяна, която смятате, че ще подобри вашия процент на конверсия и тествате тази хипотеза. Ако сте прави, преминавате към вашия нов и подобрен дизайн на уебсайт. Ако грешите, се придържате към оригиналния дизайн. Най-добрата част от този процес на оптимизация на уебсайт е, че той ви учи за вашата целева аудитория. Научавате какво харесват и какво не харесват, което ви позволява да измисляте още по-добри хипотези и тестове в бъдеще. С течение на времето може да се окажете с уебсайт, който никога не бихте измислили сами, но това е уебсайт, който е идеален за вашия трафик.

НАИСТИНА ЛИ ТРЯБВА ДА ОПТИМИЗИРАТЕ ВАШИЯ САЙТ?

Ако се чудите дали оптимизацията на уебсайта си струва труда или не, позволете ми да ви попитам следното: Ако ви кажа, че можете да получите два пъти повече реализации от съществуващия си трафик, ще бъдете ли развълнувани?

Ако отговорът е да, тогава определено трябва да оптимизирате уебсайта си. Фактът е, че привличането на повече трафик към уебсайт, който не работи за потенциалните ви клиенти, е загуба на пари. Трафикът е добър. Трафикът, който преобразува, е по-добър.

Независимо дали плащате на някого да направи SEO за вашия сайт или. Плащате за всяко кликване чрез онлайн рекламна платформа като AdWords, вие плащате, за да привлечете хора на сайта си. След като са там обаче, от вас зависи да ги накарате да преобразуват. Така че, ако можете да увеличите процента на хората, които посещават вашия сайт и осъществяват реализация. Вие ефективно увеличавате реализациите, без да увеличавате разходите. Кой не иска това?