Как да получа най-добрата цена за моята кола за скрап?

Когато продавате кола за скрап, винаги ще искате най-високата сума пари в замяна на нея. Това е истината във всяка ситуация, независимо дали го продавате частно, за да може някой да го кара сам, или му е изтекъл срокът на годност и е на пазара като скрап или оставен автомобил. Тук сме събрали няколко съвета, за да Ви помогнем да получите най-добрата цена за вашата кола за скрап.

Дайте колата си за скрап преди да е станало твърде късно

Ценните компоненти в нея – ще се обезценява с течение на времето. Външното тяло на модерна кола може да е по-малко податливо на ръжда и корозия (въпреки че дори тази част от колата може да пострада при лоши условия), но вътрешните компоненти могат да пострадат и в крайна сметка да стане по-малко вероятно да бъдат спасени. Ако автомобилът Ви ще стои дълго време, опитайте се да се погрижите за него. По-добро решение би било да го бракувате веднага за скрап.

Не я разглобявайте сами

Просто казано, стойността на кола за скрап е сборът от неговите части, буквално. Така че, ако започнете да отнемате части, когато получите оферта от който и да е търговец на скрап, по подразбиране ще получите по-ниска оферта.

Освен това, ако започнете да разглобявате собствената си кола, може да повредите частите, които премахвате, намалявайки стойността им. Освен ако не сте квалифицирани и оборудвани, най-добре е да го оставите на професионалистите.

Намерете най-добре плащащия купувач за скрап

Можете да направите това, като се свържете с всеки купувач на скрап един по един, и попитате за цена.

Безплатна взимане на кола за скрап

Ако трябва да платите за собствения си транспорт, за да преместите превозното средство, което продавате за скрап, ще отнеме сериозна част от дохода Ви.

Точно време

Стойността на суровините, от които са направени колите, се колебае драстично, понякога само в рамките на един ден. Затова, проучете пазара и дайте колата си за скрап в правилния момент, за да получите най-висок доход.

Без скрити такси за скрап

Всичко трябва да е прозрачно, без скрити такси или сенчест дребен шрифт, когато получавате оферта за кола за скрап.

Офертите трябва да са безплатни и незадължителни, което означава, че не сте принудени да приемете, ако не сте доволни от офертата си. Прибирането на Вашия автомобил за скрап също трябва да е напълно безплатно- да бъдете таксувани за тази част от услугата.

Питайте за гаранция за цената, след като сте приели оферта. Тази цена е заключена и, стига превозното средство да отговаря на описанието, когато пристигне агентът по събиране, тя също не подлежи на обсъждане. Ще ви бъде платено точно това, което очаквате, до стотинка.