Как да отслабнем в рамките на седмица

Отслабването си остава важна тема в живота на съвременния човек. Благодарение на вниманието и работата на професионалистите знаем как да отслабнем здравословно. Диетолозите ни съветват, че за постигането на оптимална форма е необходим правилен, систематичен подход. Поддържайки малък калориен дефицит, като редовно изпълнявате упражнения, отговарящи на състоянието на тялото, е лесно да отслабнете и да не си го възвърнете поради ефекта „йо-йо“. Ако трябва да отслабнете „за случая“ и то бързо – например, поканени сте на вечерно тържество след седмица и спешно трябва да се отървете от излишните килограми, за да изглеждате добре в рокля?

Няма „магическа рецепта“ за това как да отслабнем

В същото време има начини за бързо „изгонване“ на водата от тялото, което дава неприятен ефект на подпухналост, за намаляване на телесното тегло и преминаване към един, а понякога и два по-малки размера дрехи. Едва ли ще е възможно за един ден (въпреки че е възможно визуално да премахнете стомаха), но една седмица ще бъде достатъчна. Дори у дома можете да се придържате към диета, да правите прости упражнения и да отслабнете с 5 килограма.

Преди да започнем с отслабването е добре да си припомним няколко правила

Започнете да отслабвате, ако сте здрави, хроничните ви заболявания не са се влошили, нямате „запушване“ на работното място – допълнителен стрес ще намали ефективността на диетата. Трябва плавно да влизате и излизате от строги ограничения за храна, променяйки съдържанието на калории в менюто за няколко дни. При рязко влошаване на здравето е необходимо да спрете диетата. След като сте успели да отслабнете, трябва да задържите теглото, като преразгледате хранителните си навици и преминете към правилни и здравословни ястия – тогава няма да се „разградите“.

Правилното хранене е ключът към здравословното отслабване

Как, отслабвайки за една седмица, поддържаме здраве и добро настроение? Отговорът на въпроса се крие в правилния подбор на хранителни продукти и вниманието към вашето благосъстояние. С меню, богато на хранителни вещества, но с оптимално съдържание на калории, ще ви бъде по-лесно да отслабнете, отколкото със строга диета, ще бъдете в добро настроение и гладът няма да ви притеснява. Ако предпочитате хранителни ограничения, добавете витаминни и минерални комплекси в менюто.