Какво са Backlinks и как да се справите с възтановяването им?Първо за въстановяване на Backlinks : Събиране на препратки

Първата стъпка към всеки проект за възстановяване на Backlinks е да намерите връзките, които искате да възстановите. Можете да направите това с помощта на инструмент за анализ на обратни връзки като Ahrefs или Majestic (или и двете!), За да съберете всяка връзка, насочена към пренасочена или повредена страница. Ето процеса:

Във вашия инструмент за анализ на обратни връзки въведете пренасочения или повреден URL адрес на вашия сайт. Вашият инструмент ще покаже всяка обратна връзка, която сочи към тази страница.

  • Настройте инструмента си да показва само „една връзка на домейн“, така че да не получавате дублирани обратни връзки в списъка. Ако откриете уебсайт, който има връзка към неработеща или пренасочена страница няколко пъти, винаги можете да адресирате това във вашия обхват.
  • Филтрирайте резултатите си, за да сте сигурни, че преглеждате само обратни връзки, които все още са активни.
  • След като сте настроили фино списъка си с обратни връзки, експортирайте файла на вашия компютър.

Стъпка 2: Квалифициране на препратки

Не всяка връзка към вашия сайт трябва да бъде възстановена. Някои връзки могат да бъдат доста вредни за вашите усилия за разработване на връзки (ето защо съществуват файлове за отказ!). Ръчното преглеждане на обратните връзки, които искате да възстановите, е чудесен начин да сте сигурни, че поддържате само подходящи, качествени връзки към вашия сайт.

След като изтеглите пълния си списък с обратни връзки, сочещи към повредени или пренасочени страници, можете да започнете да премахвате възможности, които не отговарят на вашия стандарт за това, което смятате за качествена обратна връзка. Тези показатели и стандарти ще се различават от сайт на сайт, но ето някои неща, които трябва да имате предвид:

Уместност:

Отделете малко време, за да прецените дали страницата, която препраща към вас, все още е подходяща за вашия сайт и неговото съдържание. Внимавайте за спам на ключови думи тук!

Авторитет на домейна: Обратните връзки с нисък рейтинг на авторитета на домейна (DA) вероятно няма да добавят много SEO стойност към вашия сайт. Препоръчваме да бъдете скептични към всеки сайт под 15 DA. Освен ако нямате причина да смятате, че тези сайтове ще привлекат ценен и подходящ трафик към вашия сайт, може би е най-добре да предадете тези възможности.

Форуми и коментари:

Въпреки че тези връзки може да са привличали посетители към вашия сайт в миналото, има вероятност те да не са предоставили голяма SEO стойност. В по-голямата си част връзките, открити във форуми и секции за коментари на публикации в блогове, са nofollow и не влияят на търсачките. Дори ако откриете ценна повредена връзка във форум, информацията за контакт ще бъде почти невъзможна за проследяване, тъй като тези връзки се споделят от потребителите на сайта, а не от уебмастърите.

Спам сайтове: Няма сигурен начин да идентифицирате спам обратна връзка на пръв поглед, но има някои неща, за които можете да следите. Първото нещо е да погледнете URL адреса. Ако името на домейна или URL структурата са изпълнени с произволни числа и букви, които нямат смисъл, това може да е знак, че имате работа с уебсайт с ниско качество. Също така препоръчваме да разгледате всички други уебсайтове, свързани на страницата, за да видите дали са легитимни и подходящи. Наблегнете на идентифицирането и отстраняването на всякакви спам ключови думи, които не искате да бъдат свързани с вашия уебсайт.

Стъпка 3: Намиране

И така, вие сте стеснили списъка си с обратни връзки до най-добрите от най-добрите. Сега е време да се свържете с уебмастърите, за да видите дали желаят да актуализират остарялата връзка. Тук е важно да обясните на уеб администратора защо трябва да отделят време от деня си, за да актуализират връзка на своя сайт. Добрата новина е, че тъй като те вече са се свързвали с вас преди, те знаят кой сте вие ​​и стойността, която предоставя вашата връзка!

Тъй като ще се свържете с множество сайтове по една и съща причина, може би е най-добре да създадете шаблон. Ще искате да създадете шаблон, който не отнема твърде много време за персонализиране за всеки имейл. Някои неща, които трябва да имате предвид са:

Уеб администраторът вероятно знае кой сте. За разлика от традиционния имейл за линк билдинг, няма нужда от дълго описание на вашия уебсайт и неговото съдържание. Дори ако не сте общували с уеб администратора преди, той трябва поне да е наясно с вашата организация. Вече сте били посочени на страницата, така че има вероятност те да знаят стойността, която предоставя връзката ви!

Бъдете кратки.

Ако можете да съкратите имейла си, без да загубите смисъла си, обикновено е най-добре да го направите. Ако успеете да разпространите едно и също съобщение в няколко изречения, а не в няколко абзаца, имате по-голям шанс вашият имейл да бъде внимателно прочетен, а не просто прегледан.

Споменете как тази актуализация е полезна за уеб администратора. Въпреки че основната ви цел да възстановите backlinks е да подпомогнете ефективността на SEO, отделете малко време, за да обясните как актуализацията би била полезна за уеб администратора! Неработещите линкове са не само потенциално лоши за тяхното SEO, но също така влияят негативно на потребителското изживяване.

Възползвайте се от тези съвети, за да създадете шаблон, който обяснява на уеб администратора защо повредената връзка трябва да се актуализира, като се уверите, че сте включили конкретни подробности, така че да разберат какви промени се искат от тях.

Стъпка 4: Проследяване

И така, изпратили сте имейлите си и не сте получили много отговор не се притеснявай Все още има надежда. Просто си спомнете колко пъти сте загубили имейл във входящата си поща или колко пъти сте прочели имейл и сте забравили да отговорите, защото сте имали други неотложни проблеми. Всички сме били там и уебмастърите не са по-различни. Ако не получите отговор след няколко седмици, помислете за изпращане на бърз последващ имейл. за да напомните на уеб администраторите за остарялата връзка.

За това също ще искате да използвате шаблон. За да сте сигурни, че можете да изпращате последващи действия по ефективен начин. Помислете за изпращане на последващите имейли в друг ден от седмицата или по различно време. Тази тактика може да увеличи шансовете вашият имейл да бъде видян.