Защо имате нужда от онлайн реклама

Нуждата от онлайн реклама е безспорна. Този въпрос става все по-риторичен и дори безсмислен, тъй като днес Интернет се превърна в пълноценна част от нашия живот, в наш „помощник“, „съветник“, незаменим канал за комуникация, източник на знания или просто начин за прекарване на време.

Онлайн реклама – предимства

Рекламата в Интернет е толкова често явление, колкото например външната реклама. Само с една голяма разлика – ясно измерими резултати.

Защо всеки бизнес се нуждае от онлайн реклама? Отговорът е очевиден – защото тук определено има Ваши клиенти. Това е основната причина, но далеч не единствената. Рекламата в мрежата е толкова разнообразна по своите форми, подходи към потенциален купувач и цели, които преследва, че възможностите за „получаване“ на голям брой клиенти се увеличават до безкрайност. С правилния подход, разбира се.

Подходът на телевизионната реклама например, е доста един и същ и е добре познат на всички. Какво правим повечето от нас, когато любимото ни телевизионно шоу е прекъснато от цикъл от реклами? Да, отиваме да пием вода, отиваме в друга стая, сменяме канала или се включваме в интернет и там виждаме същите видеоклипове за стоки, които, възможно, изобщо не са ни нужни. Що се отнася до рекламата в Интернет, тя или решава нашите проблеми: например, google „доставка на пица“, и ето отговорът на вашето желание – в първите редове с резултати от търсенето. Или – отчита нашите предпочитания, възраст, интереси: ако сте мъж, няма вероятност да бъдете преследвани от реклама на памперси за възрастни или зъбни протези, освен ако рекламата не е създадена от не много опитни специалисти.

Въз основа на казаното, какво бихте предпочели за Вашия бизнес: да поръчате реклама в интернет, която е по-евтина и определено удря потенциален купувач, или реклама по телевизията, която едва ли ще се види изобщо, т.к. те целенасочено се пропускат?

Цената на рекламата в Интернет

Вече споменахме за още един тежък аргумент „за” – това са разходите за реклама в Интернет. Наистина е няколко пъти по-ниска от цената на рекламите и материалите по телевизията, радиото или в печата. В допълнение, ефектът му може да се проследи в конкретни числа, показатели, статистика, за разлика от тези неясни „обобщения“ за очаквания брой читатели на този брой или зрители по това време на деня. Рекламирането на сайт в мрежата може да доведе до продажба на същия сайт точно тук и сега, а не след седмица / месец или може би изобщо никога.

Ако все още се замисляте дали си струва да поръчате реклама в интернет или това не е за моя бизнес, отговорът е: „Определено си заслужава“, тъй като вече не просто не сте в крак с времето, вие вече изоставате от съвременния метод за популяризиране и от техните конкуренти. И е добре да ги настигнете възможно най-бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *