Естетичната дерматология подобрява самочувствието

Естетичната дерматология е нова и уникално различна дерматологична практика – лечение на кожата, косата или тялото. Това е дерматологична практика, включваща група от лечения и различни методи, които се използват за подобряване на личния външен вид, а не за справяне с основно заболяване. Някои биха могли да твърдят, че няколко лечения, които са класифицирани като „козметични“, всъщност имат медицински характер, като например процедури за лечение на акне.

Видове лечения

Различните видове лечения, обхванати от естетичната дерматология, са химически пилинг, пълнене на бръчки, микродермабразио, липосукция, подобрения и лазерно възстановяване. Основната цел на естетичната дерматология е да подобри външния вид на човека чрез намаляване или премахване на несъвършенствата. По-голямата част от тези несъвършенства са свързани с кожата, по-специално лицето, няколко процедури се отнасят до ноктите, скалпа и косата.

Благоприятни ефекти

Естетичната дерматология може да има благоприятните странични ефекти от подобряването на самочувствието и самовъзприемането. Има голяма полза и за психичното здраве на пациента.

Естетичната дерматология се развива много бързо през последните години. Инжекциите с ботулинов токсин или хиалуронова киселина са ежедневни процедури в дерматологичната практика. Нехирургичните естетични процедури представляват 81%. По-голямата част от процедурите са търсени от жени между 35 и 50 години.

Козметични процедури

Повечето естетични дерматологични лечения са фокусирани върху подобряване на външния вид и текстурата на кожата, особено на лицето. Медицинските специалисти предлагат широка гама козметични процедури, които поддържат кожата ви да изглежда и да се чувства фантастично. Независимо дали се притеснявате от ранните признаци на стареене или разширени вени, естетичната дерматология предлага козметичната процедура, която търсите.

  • Ботокс
  • Пълнители
  • Уреди за лице
  • Химически пилинг
  • Липосукция

Тези, които искат да изглеждат по-млади, могат да се подложат на лечение за попълване на бръчки или премахване на старчески петна. Филърите и инжекциите на патентовани вещества се използват за подобряване на състоянието на лицевите мускули и запълване на депресиите в кожата. Може да са необходими няколко периодични лечения, тъй като резултатите обикновено са временни.