Видове професионални прахосмукачки

Перящата прахосмукачка е удобна и за химическо чистене на автомобила. Можете бързо и самостоятелно да почистите интериора и да постигнете перфектна чистота.

Прахосмукачките за химическо чистене са разделени на две големи групи: аспиратор и пране. Първите се отличават с висока мощност и големи размери, използват се по-често за професионални цели: в почистващи фирми, хотели, офиси и търговски центрове. Оборудван с два резервоара с екстрактор за пяна, който може да се справи с всякакъв вид мръсотия, дори и стари.

За нас:

  • Камак ЕООД
  • Централен офис и магазин:
  • гр. София 1303
  • жк. Зона Б-4, ул. Овче поле 103
  • (между ул. Пиротска и бул. Тодор Александров)
  • тел: 02 953 32 78.

Мощност на различните видове професионални прахосмукачки

Вижте какво е изразходвано и мощност на засмукване. Именно на втория индикатор трябва да разчитате, ако искате да получите добър резултат от почистването.

Консумацията на енергия е колко електроенергия консумира прахосмукачката по време на работа. В този случай, напротив, колкото по-ниски са посочените числа, толкова повече.

Но производителите често предписват консумация на енергия в характеристиките, за да впечатлят. Ето защо е наложително да проверите смукателната мощност при продавача.

За химическо чистене този индикатор трябва да бъде по-висок, отколкото при други видове почистване, тъй като мощността се изразходва не само за засмукване и дезодориране на въздуха, но и за смяна на дюзи.

Минималната мощност на прахосмукачка за химическо чистене е 400 Aut.

Обем на резервоарите на професионалните прахосмукачки

Те са доста подходящи за ефективно почистване. Те се различават от другите прахосмукачки за миене по наличието в пълния комплект на специална дюза за химическо чистене, която се справя с почти всяка мръсотия.

Тук ще Ви кажем какво да търсите при избора на такива устройства.

Преди да купите, трябва да помислите колко редовно почистване е планирано. Тристаен апартамент изисква средно 3-5 литра вода.

Производителите инсталират резервоари с обем от 2 до 10 литра на прахосмукачки за химическо чистене. Тъй като размерите на оборудването директно зависят от размера на резервоарите, важно е да се вземе предвид средната площ за почистване.

Ако не е възможно да се съхранява цялостният модел, може да се добави вода по време на процеса на почистване, но това не е много удобно, ще трябва да отделите време за това.

Още по темата „Видове професионални прахосмукачки“ можете да прочетете тук.