Видовете масажни столове

Видовете масажни столове. Масажираната зона зависи от вида на масажния стол. Често срещана функция е отоплението на облегалката, докато някои модели осигуряват и отопление на краката. Отоплението се осигурява чрез инфрачервено лъчение с голям обхват. Топлината се разпределя чрез въглеродни влакна, които могат да се нагряват до 40°-50°C.

Тази температура е оптимална за загряване на мускулите и облекчаване на болката. Благодарение на дължината на вълната си инфрачервеното лъчение лесно преминава през човешкото тяло. Активира клетките и стимулира метаболитните процеси. Загряването на прасците има благоприятен ефект върху коленете и спомага за стимулиране на кръвообращението в краката. Някои модели комбинират нагряване с магнитотерапия в тези области на тялото за още по-ефективни резултати.

Видовете масажни столове

Има и масажни столове, които се предлагат с отделна нагреваема подложка за термична терапия. Подложката излъчва инфрачервено лъчение, което прониква дълбоко в мускулите и стимулира кръвообращението в тях. С такава подложка можете да облекчите хронична или остра болка в области, които масажният стол не може да достигне.

Масаж „Нулева гравитация“

Някои модели масажни столове разполагат с функцията „Нулева гравитация“. За съжаление, това не означава, че изведнъж ще започнете да плавате. Това, което тази функция ще направи, е да наклони стола в така наречената позиция „нулева гравитация“, която симулира реалната позиция, в която астронавтите влизат в орбитата.

Тъй като астронавтите трябва да устоят на внезапно увеличаване на съпротивлението при напускане на гравитационното поле на Земята, за тях е важно да заемат позиция, която им позволява да се справят най-добре с такъв натиск. В тази наклонена позиция натискът се разпределя по тялото, за да има най-малко въздействие върху гръбначния стълб на астронавта.

Масажните столове с функция „Нулева гравитация” настройват тялото ви точно в тази позиция. Краката ви ще са по-високо от сърцето ви, което стимулира кръвообращението им и намалява евентуалните отоци. Гръбнакът ви ще почива в най-естествената позиция. В същото време натискът върху сърцето ви ще намалее и капацитетът на белите ви дробове ще се увеличи, което ви кара да се чувствате максимално спокойни.

Повдигането на краката над сърцето е полезно и за хора, страдащи от разширени вени. Нещо повече, в тази позиция ще изпитате най-интензивния масаж, защото масажиращите ролки ще докосват тялото ви по цялата дължина на облегалката и усещането ще бъде по-интензивно.